Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Orginele Spaanse Paella

Deze Paella kan alléén gemaakt worden op een PLATTE PAELLA PAN!

Ingrediënten:
voor 6 personen
2 uien
675 gram surinaamse of spaanse rijst
1½ liter water
2 vleestomaten, in stukjes gesneden
rode paprika’s, in lange repen gesneden
2 bolletjes knoflook
50 gram spaanse bonen (8 uur laten weken)
12 grote garnalen
een handje diepvries erwten
2 calamaris, in reepjes gesneden
een handje snijbonen, in stukken gesneden
1 kip, in stukjes gehakt
gele kleurstof (colorante)
6 schouderkarbonades, in stukjes
citroenen
eventueel mosselen of schelpjes
olijfolie
stokbrood

Bereidingswijze
Giet een bodem olijfolie in de paellapan en fruit hierin de garnalen en de calamaris (5 minuten).
Neem ze uit de pan en bak nu het vlees op hoog vuur met de knoflook bruin(15 minuten).
Neem ook dit uit de pan.
Maak nu een "sofrito" van de fijngesneden uien en tomaten door dit in de pan met de overgebleven olie te fruiten.
Voeg het vlees weer toe en ook de snijbonen en de witte bonen.
Vul de pan tot bijna de rand met heet water en laat alles ± 45 minuten koken tot het water zo goed als verdampt is.
Voeg nu de rijst toe en laat deze glazig bakken.
Voeg nu de 1½ liter heet water toe en 2 à 3 theelepels van de gele kleurstof.
Proef of het zout genoeg is.
Laat de rijst 25 à 30 minuten zachtjes koken.
De rijst moet gaar zijn, maar niet te zacht.
Als het water voor de helft verdampt is, druk je de garnalen, mosselen en paprika’s in de rijst.
De doperwten strooi je er overheen.
Nu mag je niet meer roeren.
Als de paella klaar is neem je hem van het vuur en laat je hem nog 8 minuten rusten met een theedoek of krant eroverheen.
Serveer met partjes citroen aan de rand.

Naam inzender:
Louise Olivier

Opmerkingen
Lekker met sla met: olijven, tomaat, ui-ringen, tonijn en partjes ei.
Kip mag ook ½ kip en ½ konijn zijn.