Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Roergebakken biefstuk uit de skottel

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 2 personen
350 gr. biefstuk
1 zak Chinese roerbakgroenten (met taugé)
1 rode peper
2 teentjes knoflook
250 gr. wilde en witte rijst (Lassie)
roerbakolie (Conimex)
roerbaksaus Five Spice (Conimex)
zout
peper

BEREIDINGSWIJZE:
Snijdt de biefstuk in smalle repen. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijdt deze in smalle reepjes. Hak de knoflook fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pakje, de rijst moet 15 minuten uitdampen dus nu kun je mooi aan je skottelgerecht beginnen. Verwarm de gewenste hoeveelheid roerbakolie in de skottel en roerbak op een hoog vuur kort de biefstukreepjes. Neem het vlees uit de pan en kruidt het naar smaak met wat zout en peper. Roerbak in dezelfde olie de groenten en de reepjes peper ongeveer 5 minuten ook op een hoog vuur voeg op het laatst de knoflook toe en bak deze kort mee. Doe de reepjes biefstuk weer in de skottel en voeg naar smaak een flinke scheut roerbaksaus toe. Verwarm alles even lekker door. Schep de rijst op de borden en verdeel het vlees met de groenten over de rijst. Lekker kroepoek erbij en smullen maar.
De bereidingstijd is inclusief snijden.

NAAM INZENDER:
Agnes

OPMERKINGEN:
Ik gebruik gewone biefstuk. Het gerecht is snel klaar, hartstikke lekker en gemakkelijk te maken.