Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Zoet-zuur varkensvlees

BEREIDINGSTIJD:

INGREDIËNTEN: 4 personen
300 gr. varkensfilet, in blokjes
1 tl. maïzena
1 tl. medium sherry
2 tl. sojasaus
½ dl water
1 eetl. olie
1 teentje knoflook
1 kleine ui
1 groene en 1 rode paprika
1 komkommer
2 lente-uien of stukje prei
olie
2 plakjes verse gember of gemberpoeder
1 eetl. maïzena
1flesje zoetzure saus *
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:
Maak een marinade van: maïzena, sherry, sojasaus, water, olie zout en peper. Laat het vlees hier ongeveer 30 min. in marineren. Snijd de knoflook doormidden en de ui, paprika, komkommer en lente-ui in flinke stukken. Het is de bedoeling, dat de groente lekker knapperig blijft tijdens het roerbakken. Verhit de olie in de pan en bak het vlees snel bruin en gaar op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en roerbak knoflook en gember tot het geurt. Roerbak hierna ui, paprika en lente-ui ongeveer 1 minuut. Voeg 1 theelepel sherry en de zoetzure saus toe en breng aan de kook. Voeg komkommer en vlees toe. Maak een papje van 1 eetl. maïzena + 2 eetl. water en voeg zoveel van het bindmiddel toe tot het licht bindt.

NAAM INZENDER:
Raymond

OPMERKINGEN:
Inplaats van komkommer kun je ook stukjes ananas nemen. Serveer met witte rijst.

*Je kunt de zoetzure saus ook zelf maken. Zie bijgerechten.