Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Inge's savooie-smoor

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
500 gr. gehakt
600 à 700 gr. gesneden savooiekool of spitskool
1 grote ui, gesneden
kerriepoeder
ketjap
zilvervliesrijst

BEREIDINGSWIJZE:
In de skottelbraai bak je het gehakt rul en bruin. Voeg de ui toe en bak deze mee. Daarna op niet al te hoog vuur de savooiekool (of spitskool) toevoegen en langzaam laten stoven. Wel regelmatig blijven roeren, zodat de kool niet aan de bodem gaat zitten. De kool slinkt behoorlijk en na ruim een kwartiertje voeg je een flinke lepel kerriepoeder toe (naar smaak, wij houden van pittig) en een flinke scheut ketjap. Laat alles nog minimaal een kwartiertje doorsmoren en het gerecht is klaar. Onze ervaring is: hoe langer het staat te smoren, hoe lekkerder het is. Immers op vakantie heb je tijd genoeg!

Lekker met zilvervliesrijst.

NAAM INZENDER:
Inge van der Laak

OPMERKINGEN:
Bovenstaand recept maakte mijn vader vroeger altijd thuis. Het is heerlijk en niet moeilijk.