Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Hete bonen

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
500 gram gehakt
1 grote ui
2 laurierbladen
wat (verse) tijm
1 blik witte bonen in tomatensaus
wat chilipoeder of sambal
20 gram boter of olie
zout en peper
scheutje azijn
scheutje ketjap
2 eetlepels barbecuesaus

BEREIDINGSWIJZE:
Snipper de ui en fruit hem goudgeel in de boter. Voeg het gehakt toe en kruimel het los met een vork. Voeg zout, peper, chilipoeder en de lichtgekneusde laurierbladen toe aan het vlees. Voeg de witte bonen toe, proef en maak af op smaak met de ketjap, de azijn en de barbecuesaus.

Serveer met warm stokbrood of patat en een frisse salade.

NAAM INZENDER:

Bron: “Het eenvoudige kookboek” van Marjan Berk en Jeroen Krabbé

OPMERKINGEN:
Een smakelijk, goedkoop en zeer snel klaar te maken gerecht. Zowel met warm als koud weer een heerlijk maaltijd.