Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Tonijn met sperciebonen

BEREIDINGSTIJD:

INGREDIËNTEN: 4 personen
200 gram tonijnfilet
250 gram sperziebonen (gehalveerd)
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 grote rode ui (in dunne partjes)
2 tenen knoflook (in plakjes)
6 zwarte olijven zonder pit (in vieren)
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden fijngehakt
(oregano, tijm, basilicum)
1 eetlepel balsamicoazijn
zeezout
zwarte peper (versgemalen


BEREIDINGSWIJZE:
ff boodschappen doen;
Dit was niet zoveel dus duurt het bereiden ook niet lang.

Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.

Snijd de tonijn in stukken van 2 x 2 cm.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de uipartjes en knoflook al omscheppend ca. 2 minuten.
Schep de stukken tonijn erdoor en roerbak ze ca. 3 minuten op een hoge stand.

Schep de sperziebonen en olijven erdoor en voeg de Italiaanse kruiden, balsamicoazijn en 2 eetlepels water toe.
Verwarm het gerecht nog 2-3 minuten opeen matig hoge stand.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer met pasta of grof gesneden boerenbrood.

Zo dit is gedaan, eet smakelijk.

NAAM INZENDER:
Peter

OPMERKINGEN:
dit recept is met ongeveer 10 á 20 minuten klaar