Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Zalmfilet met rosé

BEREIDINGSTIJD: 45 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
4 zalmfilets
1 fles rosé
1 flinke courgette, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 vleestomaten, in blokjes
1 stronkje broccoli, verdeeld in roosjes
1 potje crème fraîche
tijm
zout en peper
olijfolie

BEREIDINGSWIJZE:
Laat de zalm een half uurtje marineren in een gedeelte van de rosé. Zet de rest van de wijn koel weg, in koelkast, een emmer koud water of desnoods een beekje. Verhit de olie in de skottel-pan, of als je geen skottelbraai hebt een gewone koekenpan, roerbak ui, knoflook, courgette en broccoli. Na 5 minuten de tomaten toevoegen met een beetje tijm. Schuif het groentegerecht naar de rand om het warm te houden. Dep de zalm goed droog met wat keukenpapier en bak deze op middelhoog vuur in wat olie aan beide zijden (2 x 4 min.) gaar. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Leg de filets op de borden en verwarm het groentemengsel nog even met de crème fraîche.

Serveer met pasta of gebakken aardappeltjes. En vergeet de rosé niet.

NAAM INZENDER:
Met dank aan: Herman en Ria. (Châtel-de-Neuvre)

OPMERKINGEN:
Je kunt in plaats van zalmfilets ook een zalmstaartstuk nemen. Dit voor de wat gevorderden. Pas dan wel de baktijd aan.