Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Zeeuwse mosselpot

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 2 personen
2 kilo mosselen
1 zakje boerensoepgroenten, (prei, wortel en gemengde paprika’s)
1 zakje mosselkruiden
½ kopje olijfolie
1 citroen
1 flesje oud bruin of trappistenbier

BEREIDINGSWIJZE:
Doe alle olie in de wok. Voeg alle groenten toe en blus het geheel af met het bier. Doe nu de schoongemaakte mosselen erbij. Pers de citroen erover en vergeet niet de mosselkruiden toe te voegen. Schep het geheel door elkaar en dek het af met een grote deksel of met aluminiumfolie. Even laten koken en weer omhusselen. Doe dit een keer of 4/5. Telkens even aan de kook laten komen. Na zo’n 15 minuten, als je zolang kunt wachten gezien de overheerlijke geur, kan er gegeten worden.

Schelpen die niet opengegaan zijn niet opeten!!

NAAM INZENDER:
Sander van Dijk

OPMERKINGEN:
Knoflook geeft nog wat extra aroma en een uitkomst is de speciale deksel voor de skottelbraai.