Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Coq au vin

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

 

INGREDIËNTEN: 4 personen
50 gr Boter
1 kg Drumsticks
2 Uien
4 Tomaten
1/2 litr Rode Wijn
2 Laurierblaadjes
1 Kippenboullionblokje
Kaneel
1 tl Gedroogde Tijm
Zout
Peper
eventueel een blikje tomatenpuree 

 

BEREIDINGSWIJZE:
Smelt de boter in een ruime braadpanen braad daarin de kip rondom aan. Snijd de gepelde uien 1n vieren en bak ze kort mee. Voegde tomaten in stukken toe,schenk de wijn erbij,en voeg dan laurierblaadjes,boullion,kaneelen tijm en eventueel een blikje tomatenpuree toe. Breng alles aan de kook en laat dan op een laag vuur 25 a 30 minuten sudderen. Regelmatig roeren en evt nog wat wijn toevoegen. Breng de kip tot slot op smaak met zout en peper. lekker met gebakken aardappelen of rijst.

 

NAAM INZENDER:
André

 

OPMERKINGEN: