Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Perfekte Mie

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
1 pak mie (500 gr)
1 eetl sesamolie
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
1 stukje gemberwortel ca. 3 cm
2 bosuitjes
2 eetl zonnebloemolie
2 thl sambal
300 gr kalkoen - of kipreepjes
2 eetl oestersaus
2 eetl sojasaus
1 borrelglaasje rijstwijn of droge sherry
4 eetl tomatenketchup
1 thl bouillonblokje
scheutje water

BEREIDINGSWIJZE:
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en schep er de sesamolie door.Doe de mie terug in de pan. Houd de mie warm onder een slaapzak. Snipper ui, de knoflook en het stukje gember. Snijd de bosuitjes in ringen. Verwarm de olie in de (braai)pan op hoog vuur. Roerbak de ui, knoflook en gemberwortel 2 minuten en roer de sambal erdoor. Voeg de kalkoen(kip)reepjes toe en bak ze bruin. Roer er de oestersaus, de sojasaus, de rijstwijn(sherry), de ketchup en de bouillonpoeder door en voeg zoveel water toe totdat de saus de gewenste dikte heeft. Laat de saus ca. 5 minuten doorkoken op zacht vuur. Doe de mie in een kom en schep de saus door de mie. Bestrooi het gerecht met de ringetjes bosui.

Serveer met bv. kroepoek, augurk, gebakken ei, pindasaus of komkommer.

NAAM INZENDER:
Laura
Bron: Achterkant van een doos Mie-nestjes van Perfekt.

OPMERKINGEN:
Als je geen verse gember kunt krijgen kun je gewoon 5 kleingesneden gemberbolletjes uit een potje nemen.