Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Opor Ajam

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
1 bakje Opor Ajam mix
1 borrelglaasje slaolie
700 gr. kipfilet
1 zakje santen van Conimex
½ halve ui
1 tl. koenjit
zout
peper
1 tl. suiker
ketjap manis

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Verhit de olie en bak de kipblokjes in 5 min. bruin. Voeg de opor-mix toe met iets water en zet het vuur laag. Voeg de gesnipperde halve ui, de santen (maak volgens gebruiksaanwijzing op het pakje), koenjit en suiker toe. Breng alles weer aan de kook. Voeg er nog ongeveer 2 kopjes water bij. Maak af op smaak met zout, peper en ketjap. En klaar is dit traditionele Indonesische recept.

NAAM INZENDER:
Dave

OPMERKINGEN:
Serveer met witte rijst en sambal goreng boontjes. Dit recept staat op de achterkant van het zakje santen van Conimex.