Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Kip met satesaus en taugé

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
400 gr. kipfilet
3 uien
olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon (tuinkruiden)
2 el. azijn
9 el. ketjap
4 el. ketchup
6 el. bruine basterdsuiker
1 tl. sambal
4 el. pindakaas
300 gr. tauge of 500 gr. sperziebonen

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de kipfilet in blokjes en Snipper de uien.
Verhit de olijfolie op de skottelbraai en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
Neem de kip uit de braai en fruit de uien aan.
Pers er de knoflook boven uit en voeg de drinkbouillon toe.
Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus.
Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door.
Voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft. Lekker met zilvervliesrijst, atjar en kroepoek.
I.p.v. de tauge ook heerlijk met voorgekookte sperziebonen.


NAAM INZENDER:
Adriana

OPMERKINGEN: