Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Jambalaya

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
2 kipfilets, in reepjes gesneden
250 gr. garnalen
1 gesnipperde ui
1 prei, in ringen gesneden
3 stengels bleekselderie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomaten op sap
200 gr. chorizo worst
1 kippenbouillonblokje
zonnebloemolie
tijm
cayennepeper
zwarte peper
gele rijst,( bv. Lassie )

BEREIDINGSWIJZE:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak Verhit de olie in de skottelbraaipan en fruit de uien en de knoflook. Bak de kipfilet even mee met de tijm en vervolgens de in blokjes gesneden chorizo. Daarna de garnalen. Voeg de prei en de bleekselderie toe. Bak alles lekker door. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze met sap en al toe. Los 1 kippenbouillonblokje op in 200 cc. water en meng alles met de kruiden goed door elkaar. Laat de rijst goed door bakken met het jambalaya mengsel.

NAAM INZENDER:
Louise

OPMERKINGEN:
De kip kan heel goed vervangen worden door in blokjes gesneden ham. Gele rijst kun je ook zelf maken met kurkuma of gele kleurstof voor het bereiden van paella.