Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

De echte spaanse paella met alles vers

BEREIDINGSTIJD: 1 á 2 uur

INGREDIËNTEN: 6 personen
1 pakje gele rijst of paella rijst met kruiden
1 bak mossellen
6 drumsticks
1 á 2 bakjes kleine garnalen
1 á 2 bakjes grote garnalen of 1 zak gamba`s ( uit de diepvies bij de supermarkt )
2 pakken kipfilet
1 pak zee banket
1 pak of zak kabeljauw of koolvis
1 zak doperwten uit de diepvries (bij de supermarkt)
1 á 2 grote rode ui
1 scheutje olijfolie
3 teentjes knoflook
1 potje mossellen kant en klaar.
1 á 2 boullion blokjes (naar smaak kip of rund)

BEREIDINGSWIJZE:
Was en boen de mossellen schoon. Zet een pan met water op het gas en laat dit aan de kook komen. Bak in de tussen tijd de drumsticks mooi goudgeel bruin. Als het water kookt voeg dan de mossellen toe en laat ze koken tot dat alle schelpen los zijn en zet een pannetje met de boullion op het gas
doe rijst in een pan en voeg hier de helft van de boullion aan toe. Bewaar wat boullion voor het nogmaals toevoegen aan de rijst voor het geval dat de rijst nog te droog is. Doe vervolgens een beetje olijfolie op de skottelbraai en laat dit even op temperatuur komen. Voeg daarna het zeebanket en de 2 soorten garnalen en 1 potje kant en klare mossellen toe op de skottelbraai en bak dit mooi bruin gaar. Haal dit uit de skottelbraai met een schuimspaan en doe het in een kom. Bak vervolgens de vis in de zelfde olie als de zeebanket. Als de vis beetgaar is haal dit ook uit de skottelbraai met de schuimspaan en voeg dit toe aan de schaal met zeebanket. (dat dit allemaal af koelt kom ik later op terug)bak daarna de kipfilet op de skottelbraai en haal dit er ook uit met de schuimspaan als het gaar is en voeg dit ook bij de vis in de kom. Schil de knoflook doe die in de knoflookknijper en pers hem uit boven de skottelbraai schil een ui en halveer deze en snij de uit in reepjes en bak die even aan met de knoflook haal dit ook uit de skottelbraai en voeg dit ook maar toe aan de kom met vis en kipfilet. Voeg vervolgens de gevroren doperwten toe en laat dit langzaam garen. Haal vervolgens de helft van de garnalen uit de schelp en doe die ook in de kom met vis en kipfile. Als de doperwten gaar zijn voeg dan de gekookte rijst, en de hele schaal met vis en kipfile toe op de scottelbraai en roer alles goed door elkaar. Voeg daarna de over gebleven mossellen in een kringetje half onder het rijst toe. Leg daarna op de 2de ring de gebakken grote garnallen boven op de paellea en in het midden de kipdrumsticks in een rondje.

Het is even werk maar daarna smullen op z`n Spaans met 1 rode wijntje erbij.
Succes en eet smaakelijk.

Tip dit kan ook Thuis op het kooktoestel.


NAAM INZENDER:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OPMERKINGEN:
Voor reaktie`s op dit recept even mailen het mail adres staat er bij.