Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Mozzarella-Broodjes

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
2 mozzarellakaasjes, in plakjes
8 dikke sneden brood, liefst wit
2 tomaten, in plakjes
1 bakje champignons, in plakjes gesneden
50 gr. knoflookboter
4 losgeklopte eieren
4 eetl. olijfolie
italiaanse kruiden
peper en zout
basilicum (liefst vers)
16 cocktailprikkertjes

BEREIDINGSWIJZE:
Begin met het in plakjes snijden van de kaas, de
tomaten en de champignons. Verhit de braai-pan met olijfolie tot matig warm.Verdeel de mozzarella over 4 sneden brood en leg een paar plakjes tomaat op, die je op smaak brengt met zout, peper en wat (verse) basilicum naar smaak. Bedek deze met de andere sneden brood, druk de randen goed aan en steek er aan alle vier de zijkanten schuin een prikkertje in. Zo kan de gesmolten kaas er niet uitlopen. Wentel je de sandwiches door de losgeklopte eieren met italiaanse kruiden en laat het ei goed intrekken. Bak de sandwiches aan beide kanten een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Schuif de sandwiches naar de rand en houd ze warm. Verhit de knoflookboter op de bodem van de pan en bak de champignons met een beetje peper en zout. Leg de sandwiches op een bord, leg er wat knoflookchampignons omheen en druppel er het vocht uit de pan over. Vergeet niet de prikkers eruit te halen voor je gaat eten.

NAAM INZENDER:

Bron:
“UITGEKOOKT”. Haags Jongeren Kookboek.

OPMERKINGEN:
Eigenlijk is dit een lunchgerecht. Dus als avondmaaltijd moet er iets van soep of zo bij.