Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Gebakken aardappelen

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
ca. 1 kilo aardappelen in de schil

Kruiden:
kerrie, paprikapoeder, Provençaalse kruiden (in Frankrijk gedroogd in de supermarkt verkrijgbaar) enz.
eventueel een glaasje wijn (mag tafelwijn zijn)
olie om in te bakken

BEREIDINGSWIJZE:
Aardappelen in de schol afborstelen met een nagelborsteltje. In partjes snijden, en rijkelijk bestrooien met 1 van de hierboven genoemde kruiden. Olie verwarmen in de skottelbraai, aardappelen erin doen en al omscheppend bakken. Omdat dit vrij hard gaat en de aardappels dan nog niet gaar zijn, voegen wij altijd nog een flinke scheut wijn toe, dit geeft een extra lekkere smaak, maar het kan natuurlijk ook gewoon met wat water. Je smoort de aardappels zo gaar, en op het laatst is alle vocht weer verdampt. Laat het nog heel even bakken en je hebt krokant gebakken aardappels. Wij hebben geen gekookte aardappels meer gegeten!!!

NAAM INZENDER:
Wilma

OPMERKINGEN:
Je kunt eerst je vlees bakken en dat op de rand van de skottelbraai warm houden, wat sla erbij en je hebt een complete maaltijd zonder binnen te hoeven koken!