Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Zoetzure tortelinni met tonijn

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
250 gr (vacuümverpakte) tortelinni met kaasvulling
4 eetl zonnebloemolie
6 eetl (wijn) azijn
1 ui
1 teentje knoflook
1 theel italiaanse kruiden
1 klein blikje tonijn op water
peper en zout

BEREIDINGSWIJZE:
Kook de tortelinni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ondertussen het uitje zeer fijn snipperen en het teentje knoflook uitpersen. Maak van de olie en azijn een vinaigrette en voeg het uitje, de italiaanse kruiden en de knoflook toe. Giet de pasta in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Voeg de nog warme pasta toe aan het vinaigrettemengsel en roer het goed maar voorzichtig door. Voeg als laatste de uitgelekte tonijn toe en laat het geheel goed doortrekken en in de koelbox of koelkast goed koud worden. Eventueel nog, naar believen, op smaak brengen met peper en zout.

NAAM INZENDER:
M. Rutten

OPMERKINGEN:
Lekker met stokbrood en een glas rosé.