Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Kipfilet met Avocado's & salade

BEREIDINGSTIJD: 15/30 Min

INGREDI√čNTEN: 4 personen
4 kipfilets met vel
olijfolie
oreganogehakt
zout & versgemalen peper
60 Gr. zwarte olijven zonder pit
gehakte muntblaadjes 30 Gram
vers gehakte peterselie
6/8 gedroogde tomaten (in vieren)
2 stevige en rijpe avocado's
ongeveer 16 blaadjes sla of een zakje gemengde sla.
****************************************************
Dressing: citroensap , 0.5 ltr. tabasco , olijfolie extra persing , 0.5 spaanse ui (fijngesnipperd)

BEREIDINGSWIJZE:
1)Dressing aanmaken citroensap en tabasco en oregano in grote kom mengen.
Giet olijfolie erbij en dit alles mengen tot alles in elkaar is overgegaan. Roer de ui erdoor.
Verwarm de Skottelbraai, dep de kipfilets goed droog af ,en smeer ze in met olijfolie. Bak de kipfilet op de inmiddels voorverwarmde skottel en kruid deze tegelijk. 7 minuten de ene kant , 7 minuten de andere kant, tot ze gaar zijn. Laat ze even afkoelen!! Snijd de kipfilet in plakken en doe ze bij de dressing ( laat dit even 5 a 10 minuten intrekken) af en toe even doorroeren.
Voeg hierna de olijven, munt, peterselie en tomaten toe aan het geheel. De avocado's doormidden snijden(pit eruit halen) en in blokjes snijden. Dit hierna bij de salade toevoegen. Het geheel naar eigen inzicht op smaak brengen met zout en peper.

Eet smakelijk !!!!

NAAM INZENDER:
Peter - Frankrijk in Beeld

OPMERKINGEN:
Lekker frisse hap na een warme dag op de camping !!