Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Kapucijnersalade met spekjes en tomatendressing

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
200 gram mager gerookte spekblokjes
1 literblik jonge kapucijners
½ blikje maïskorrels
4 eieren
4 stengels bleekselderie
1 rode ui
ijsbergsla

Voor de dressing:
3 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
½ theelepel sambal oelek

BEREIDINGSWIJZE:
Bak de spekblokjes krokant in een koekepan. Giet de kapucijners en de maïs af. Kook de eieren hard, pel ze en verdeel ze in partjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Snijd 2 tomaten in blokjes, de andere in plakken en de stengels bleekselderie in boogjes. Pel de rode ui en halveer hem. Snipper de ene helft en snijdt de ander helft in dunne ringen. Schep de kapucijners, maïs, blokjes tomaat, bleekselderie en gesnipperde ui door elkaar. Was de ijsbergsla en snijdt in dunne reepjes.
Tot hier kun je het klaarmaken voordat je bijvoorbeeld naar het strand gaat.
Als je terugkomt op de camping hoef je alleen nog het volgende te doen:

Meng de ingrediënten voor de dressing, verwarm deze even en schep het door de salade. Roer de spekjes erdoor. Doe in een schaal de ijsbergsla en schep in het midden de salade. Garneer met partjes ei, plakken tomaat en ringen rode ui.

NAAM INZENDER:
Reve

OPMERKINGEN:
Geef er baguette of stokbrood met boter bij. Je kunt de kapucijners vervangen door kikkererwten of een andere soort bonen.