Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Engelse Jagersschotel

Bereidingstijd:  45 minuten

Ingrediënten: 2 personen 
200 ml. kippenbouillon
1 blik corned beef
1 blikje doperwtjes/maïsmix (Bonduelle)
1 blaadje laurier
3 dl. melk
125 gram zilvervliedrijst
1 eetlepel zonnebloemolie (margarine mag ook!)
1 handje pijnboompitten
1 potje zongedroogde tomaten

Bereidingswijze:
Laat de olie handwarm worden in een hapjespan.
Voeg hierbij de corned beef in blokjes toe.
Let op, als het geleilaagje van de beef vloeibaar wordt, voeg dan de pijnboompitten toe.
Zet direct daarna de pan op hoog vuur en blus het af met de kippebouillon.
Laat daarna de zilvervliesrijst ongeveer 10 minuten inkoken tot deze gaar is.
Schep het geheel goed om en voeg de Bonduelle toe en laat het 5 minuten staan.
De tafel kan intussen gedekt worden.
Chef's secret: Gebruik de zongedroogde tomaten als garnering.
Tast toe!

Naam inzender:
Jurriaan van Otterloo

Opmerkingen:
Heerlijk met een koud glas Gewurtztraminer