Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Tiroler Gröstl

BEREIDINGSTIJD:  Maximaal 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen 
Boter of rundvet
250 gr Speckwürfel (droog en gerookte spekblokjes, verkrijgbaar in Oostenrijk), het spek kan ook worden vrvangen door ander vlees.
2 Uien-teentje knoflook
Gekookte koude aardappelen (liefst van de vorige dag)
1 theelepel kummelzaad (komijn)
Gehakte peterselie
4 Eieren

BEREIDINGSWIJZE: 
In de koekenpan de gesnipperde uien en knoflook aanzweten tot ze lichtgeel zijn.
Speckwürfel bijvoegen en de aan plakjes gesneden aardappelen.
Dit alles snel aanbakken en af en toe omschudden (sauteren).
Voeg de kummel toe als de aardappeltjes mooi zijn aangezet.
In andere pan 4 spiegeleieren bakken en serveer deze bovenop de Gröstl.
Maak het geheel af met de vers gehakte peterselie.

NAAM INZENDER:
Ariën Beersma

OPMERKINGEN:
Brood van de streek of Salat.
Salat is de verzamelnaam voor de sla die men in de meest Duits sprekende landen bij gerechten serveert
Wijntip: Spät Burgunder Weizenbier