Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Pörkolt

Bereidingstijd: LET OP! "STOOFPOT" (lange bereidingstijd)

Ingrediënten: 4 personen
700 gram rundvlees
1 ui
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zout
3 kleine ongepelde tomaat, in blokjes gesneden
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
4 Kleine aardappels, klein gesneden

Bereidingswijze:
In een pan wat olie verhitten en hierin de fijn gesneden ui goudgeel bakken.
Daarna de tomatenblokjes en de aardappel blokjes toevoegen.
Dit geheel een poosje laten pruttelen totdat het water verdampt is.
De pan van het vuur nemen en de paprikapoeder er doorheen roeren.
Het gesneden rundvlees op het mengsel leggen en dit kruiden met peper en zout en daarna even blijven roeren.
Water toevoegen totdat het vlees net onder staat en dan 1 1/2 uur laten pruttelen.
Als het vlees gaar is dan is de Pörkölt klaar.

Naam inzender:
Danique Lodewijks