Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Smoptersmaft

BEREIDINGSTIJD: 20-25 minuten plus 10 minuten voorbereiding

INGREDI√čNTEN: 6 personen
1 blik voorgebraden rundvlees OF 2 blikjes hachee (geen goulasch)
1 kilo aardappels
4 tomaten
1 courgette
2 blikjes mais
1/2 kopje olijfolie
beetje water
versgemalen zwarte peper, geen zout
middelgrote teen knoflook

BEREIDINGSWIJZE:
Maak de blikjes vlees en mais open, schil de aardappels en snij ze in onregelmatige kleine stukjes en kook ze in heel weinig water ongeveer 15 minuten (ze zijn dus nog niet echt gaar).
Giet ze af en voeg direct alle andere ingredienten erbij, te beginnen met de olijfolie.
Het vocht uit de blikjes vlees en mais doe je er ook bij.
Met de deksel erop gaar laten worden, af en toe omroeren.

TIP 1 --
Als de stukken vlees groot zijn, het (reeds gare) vlees wat verkleinen.

TIP 2 --
Je kunt dit thuis ook maken, uitgaande van doorregen runderlappen. In dat geval wel extra 6 el olijfolie nemen om dat zachtjes in gaar te sudderen en het duurt natuurlijk ook langer. Kinderen zijn er gek op.

Tip 3 --
Als je het met macaroni maakt ipv aardappels heet het smaptersmoft.
(vooral kleine kinderen vinden het leuk als je gekke namen verzint voor gerechten.
Zo hadden wij thuis ook krokodillencake en gompielolontus-cake)

NAAM INZENDER:
Willem

OPMERKINGEN:
Controleer bij het opdienen of het eten niet gloeiend heet is!
Ietsje afgekoeld smaakt het beter en is het ook gezonder voor kinderen.