Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Parmaham, gorgonzola en portdressing

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten: 4 personen
100 g. gemengde sla (waterkers, rucola, frisee)
150 g. gorgonzola, in blokjes
8 dunne plakjes parmaham
100 g. pijnboompitten
1 avocado, in reepjes

Ingrediënten voor de portdressing:
1 eidooier
1 theelepel mosterd
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel port
1 theelepel honing
1 eetlepel bouillon
200 ml. olijfolie

Bereidingswijze:
Bak de parmaham in een droge koekepan in ca. 8 minuten bruin en knapperig.
Meng voor de dressing alle ingrediënten behalve de olijfolie met een mixer of garde.
Giet de olie er langzaam bij totdat de dressing gaat binden.
Verdeel de sla over 4 borden en leg de blokjes kaas, pijnboompitten en reepjes avocado erop.
Giet de dressing erover en garneer met de parmaham.

Naam inzender:
Marry