Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Jambalaya van Peter

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten: 4 personen
50 gr rauwe ham
3 sjalotten
1 (of meer) teentjes koflook
200 gr chorizo in plakjes
1 groene paprika
2 vleestomaten
2 etl. boter
6-7 dl kippebouillon (potje)
1 pakje rijst
2 etl. peterselie
2 bosuitjes
sla
zout
cayennepeper

Bereidingwijze:
Snijd de ham in reepjes. Pel en snijd de sjalotten en knoflook fijn. Snijd de tomaten en paprika in blokjes. Smelt boter en smoor sjalotjes en knoflook (10 min.). Paprika, chorizo en tomaat erbij en 5 min. meesmoren. Roer peterselie, bouillon en de rijst er door en breng aan de kook. Roer nog eens goed door. Deksel op de pan, vuur laag en rijst beetgaar laten koken. Zout en cayennepeper erbij. Als laatste de gesneden bosui erbij en nog even laten staan. Opdienen op slablaadjes voor een fris gerecht. En natuurlijk een frisse rosé erbij!!!

Naam inzender:
Peter S.

Opmerkingen:
Eerlijk is eerlijk: dit recept komt uit de "Privé". Maar met een beetje leuk kokkerellen eet je heerlijk voor je tent!!!