Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Gevulde paprika's

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten: 4 personen
4 rode of gele paprika’s
1 blikje kikkererwten
1 potje spinazie a la creme
3 fijngesneden uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
300 gr. rundergehakt
zout
cayennepeper
2 eieren, losgeklopt
5 dl. tomatensap
4 eetlepels creme fraiche

Bereidingswijze:
Fruit de uien en de knoflook in de hete olie in 3 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het kort mee. Het gehakt moet niet door en door gaar worden, anders wordt het te droog. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Schep de spinazie en de kikkererwten door het gehaktmengsel en laat 5 minuten meebakken. Neem de pan van het vuur en laat het even afkoelen. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Roer de 2 losgeklopte eieren door het afgekoelde mengsel en vul dan de paprika’s met het gehakt. Leg ze in een hapjespan en schenk het tomatensap erbij.Sluit de pan en laat ongeveer 30 minuten gaar worden. Bind de tomatensaus op het laatst nog even met de creme fraiche.

Naam inzender:
Louise. Bron: Woensdag gehaktdag.

Opmerkingen:
Serveer met basmati-rijst.