Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Serranoham met geitenkaas, appel en tijm

BEREIDINGSTIJD:

INGREDIËNTEN: 4 personen
100 gram walnoten
200 gram geitenkaas
8 plakjes Sarrano-ham
4 appels (granny smith)
4 takjes tijm
4 eetlepels boter
½ krop eikenbladsla
2 eetlepels vloeibare honing
vers gemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:
Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan ca. 2 minuten.
Verdeel de geitenkaas in 4 stukken en strooi de walnoten erover.
Halveer de plakken Sarrano-ham en wikkel de geitenkaas met de walnoten er stevig in.
Bak de geitenkaaspakketjes op een laag vuur in een droge koekenpan knapperig aan.
Was de sla.
Schil de appels en steek er bolletjes uit.
Rits de blaadjes van de tijm.
Verhit de boter in een koekenpan en bak op een matig vuur de appelbolletjes ca. 3 minuten.
Schenk de honing over de appelbolletjes en roer de tijm erdoor.
Verdeel de sla, geitenkaaspakketjes en appel met wat honingsaus over de 4 borden.
Bestrooi met versgemalen peper.

NAAM INZENDER:
Marry

OPMERKINGEN:
Lekker als lunch of voorgerecht.