Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Tuinboontjes

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
2 potten tuinbonen (uitlekgewicht 420 gram.)
1 blik ham 450 gram
gerookte spekreepjes 250 gram
1 glas melk
1½ eetlepel maïzena
1 bouillonblokje
peper
nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de spekreepjes iets fijner en bak ze in een ingevette pan bijna gaar. Doe er dan de in blikjes (1x1 cm.) gesneden ham bij. Doe intussen de tuinbonen in een pan met een beetje van hun eigen water en verwarm deze. Doe in een steelpan een klontje boteren een glas melk, verkruimel hierin een half bouillonblokje en breng deze aan de kook. Maak er een dunne saus van door dit te binden met maïzena en maak het op smaak met de peper en nootmuskaat. Voeg de saus bij de tuinbonen samen met de spekjes en meng dit door elkaar. Even warm houden verbeterd de smaak. Eet smakelijk.

NAAM INZENDER:
Jos Peeters

OPMERKINGEN:
Bij de melk kan je ook iets van het tuinbonennat voegen.