Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Spaanse tortilla

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook
1 fijngesnipperde ui
1 zak aardappelblokjes (diepvries)
2 of 3 eieren
Kruiden naar smaak
in blokjes gesneden chorizo, rookworst of spekjes

BEREIDINGSWIJZE:
Doe wat olijfolie in een pan en fruit hier 1 of 2 teentjes knoflook en 1 fijngesnipperde ui in. Voeg de aardappelblokjes toe en bak dit gaar. Op dit punt eventueel bestrooien met kruiden naar smaak. Voeg nu de in blokjes gesneden chorizo, rookworst of spekjes toe en bak dit even mee. Klop ondertussen de eieren met eventueel peterselie luchtig. Giet dit over het aardappelmengsel. Bak nu het ei rustig op een laag vuurtje gaar.

NAAM INZENDER:
Nynke

OPMERKINGEN:
Dit recept kun je op allerlei manieren uitvoeren. Het kan bijvoorbeeld ook met groenten worden gemaakt terwijl je het vlees op de barbecue klaar maakt. De tortilla blijft lang warm, maar kan ook koud gegeten worden.