Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Romige rauwe andijvie stampot

Ingrediënten: 2 personen
1 pond andijvie (mag eventueel gesneden zijn)
2 eieren
2 eetlepels crème fraîche
5 grote aardappels
dobbelsteentjes spek

Bereidingswijze:
Indien nodig, de andijvie wassen. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden (dan zijn ze sneller gaar! Kost minder gas!!!) De dobbelsteentjes spek uitbakken. Intussen de aardappels opzetten met een beetje zout en de eieren erin, om gas te besparen. De eieren ongeveer 5 minuten laten koken en laten schrikken (plots af laten koelen in koud water), pellen en in kleine blokjes snijden, niet prakken, het mag niet te papperig worden. Als de aardappelen gaar zijn, afgieten en goed fijnstampen. Dan de andijvie er handje voor handje door heen stampen, alles tegelijk geeft een kliederboel. Als alles door elkaar is, dan de spekjes erbij, de eieren en de crème fraîche en alles met een (houten) lepel rustig maar goed doorroeren. Gelijk serveren!! EET SMAKELIJK.

Naam inzender:
Pieter