Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Meurette de pommes de terre

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 6 personen
75 gram roomboter
12 kleine uitjes of 2 normale uien gesnipperd
1 winterwortel in plakjes
250 gram mager rookspek in blokjes gesneden
½ fles rode wijn
1 teen knoflook in plakjes gesneden
1 bouquet garni (tijm, peterselie, selderij)
zout en peper
eventueel nog 1 eetlepel bloem en 1 blokje roomboter

Bereidingswijze:
Ui, wortel en rookspek goudbruin fruiten in de boter. De rode wijn toevoegen, aan de kook brengen en 2-3 minuten laten doorkoken. Bouquet garni, knoflook, zout, peperen aardappels toevoegen. Zachtjes laten koken tot de aardappels beetgaar zijn. Eventueel afmaken door de bloem met de boter te mengen en deze “beurre manie” door de saus te kloppen.

Naam inzender:
Elma

Opmerkingen:
Opdienen met een stevige sla met mosterdvinaigrette.