Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Klassieke prut

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten: 8 personen
½ paprika per persoon
½ ui per persoon
½ teen knoflook per persoon
1 tomaat per persoon
50 gram champignons per persoon
50-100 gram gehakt per persoon
1 klein blikje tomatenpuree per 4 personen
peper
zout
olie om in te bakken
tomaten

Bereidingswijze:
Snijdt de groenten in kleine stukjes. Bak de paprika, de uien en de knoflook in een scheutje olie tot de uien glazig zijn. Doe er het gehakt bij en bak dit rul. Bak de tomaten even mee en de champignons en voeg dan de tomatenpuree toe. Doe er eventueel wat water bij en laat alles gaar stoven. Eet de prut met rijst (ketjap en sambal toevoegen) of met bruine bonen (wat tabasco of chilipoeder toevoegen).

Naam inzender:
Margreet van Dijk

Opmerkingen:
Klassieke prut past niet goed bij pasta, er is geen saus. Vervang de tomatenpuree door sugo uit een fles, laat wat Italiaanse kruiden meestoven en strooi wat kaas over het eten.