Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Geschnetzeltes

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten: 4 personen
1 gesnipperde ui
25 gr boter
500 gr kalfsvlees
peper
zout
1 klein glas droge witte wijn
250 gr champignons
2 dl slagroom
½ eetl maïzena
1 eetl melk

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een braadpan. Fruit hierin de ui. Voeg de vleesreepjes toe en bak ze goudbruin. Strooi er peper en zout over. Borstel de champignons en snijd ze in vieren. Voeg ze toe aan het vlees en bak ze mee. Roer de wijn erdoor, voeg de room toe en roer alles goed door elkaar. Meng de maïzena met de melk en bind het gerecht ermee. Nog even zacht laten pruttelen tot het vlees gaar is.

Naam inzender:
Monique

Opmerkingen:
Ik eet het met rijst en doe er ook nog diepvriesdoperwtjes door. Lekker gemakkelijk. Ook pers ik er knoflook door en als ik het heb gebruik ik ook verse bieslook of peterselie.

Je kunt het gerecht ook maken met bijv. shoarmavlees of kipreepjes