Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Coq au vin

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten: 4 personen
2 eetl olijfolie
2 eetl boter
100 gr spekreepjes
1 uitje, gesnipperd
4 kippenpoten of 8 kipkarbonades
zout en peper
2 eetl bloem
500 cc rode wijn
¼ liter kippenbouillon (bouillonblokje)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 bakje champignons
1 klein bekertje crème fraîche
peterselie

Bereidingswijze:
Verhit in een braadpan de olijfolie en de boter. Bak hierin de spekjes,de knoflook en het uitje en neem alles uit de pan. Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip in het braadvet rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Doe spek, knoflook en ui weer terug en voeg de bloem toe. Laat de bloem 2 minuten garen. Voeg langzaam wijn en bouillon toe. Daarna de kip weer terug in de pan en laat 35 minuten sudderen. Af en toe keren. Voeg de laatste 10 minuten het laurierblad, de gesneden champignons en de peterselie toe. Verwijder laurierblad en voeg de crème fraîche toe. Als het nog iets te dun is kun je het binden met bv. aardappelmeel of maizena.

Lekker met gebakken aardappeltjes of patat frites.

Naam inzender:
Willem.

Opmerkingen:
Als je het een dag van tevoren maakt is het nog lekkerder. Kan ook met rijst of stokbrood.