Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Chili Concarne
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten: 6 personen
1 pond Spek
1 pond varkens poulet
1 pond uien
1 rode en 1 groene paprika,
Marinade van: ketjap – zout – peper – vetsin – sambal –knoflook – curry
1 of 2 glazen bruine HAK bonen
1 of 2 zakjes chili concarne mix
Bereidingswijze:
Het vlees minstens een half uur in de marinade laten staan. Bak nu eerst de uien glazig en voeg er dan de paprika aan toe. Doe het vlees, met de marinade, apart braden zolang tot dat de marinade bijna helemaal ingedampt is . Voeg er nu de uien met de paprika erbij. Dit even laten sudderen en dan kunnen er de bruine bonen bij. Nu ongeveer anderhalf uur laten sudderen. Als je dit wil doen met twee ( i.p.v. een glas ) glazen bruinen bonen dan is het beter het tweede glas er een half uur later erbij doen. Hierdoor krijg je wat verschil in de gaarheid van de bonen. Serveren met: Rijst Stokbrood Ananas en of perziken Kroepoek
Naam inzender:
Henk Niens
Opmerkingen:
Hier heb je een grote ketel voor nodig.