Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Poebetoon'n (tuinbonen)

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 8 personen
1 pond ongedopte tuinbonen per persoon
1 ons gerookt spek per persoon
mosterd (liefst Groninger)
stokbrood
1 ons kleine krielaardappeltjes per persoon
bonenkruid

Bereidingswijze:
Dop de bonen, was ze af en zet ze met een bodempje water en het bonenkruid op. Kook de bonen tot ze gaar zijn, ze zien er dan gerimpeld uit. Dit duurt hooguit 10 minuten. Bak ondertussen in een wok de in kleine stukjes gesneden spekjes en eventueel de aardappeltjes. Voeg de gare bonen toe aan het spek als het spek knapperig is of de aardappeltjes gaar zijn. Laat alles eventueel weer goed warm worden. Doe er op je bord een flinke lik mosterd doorheen en eet er stokbrood bij.

Naam inzender:
Margreet van Dijk

Opmerkingen:
Poebetoon’n is Gronings voor tuinbonen. Tuinbonen worden in Groningen veel meer gegeten als in de rest van het land. Ze zijn alleen vers erg lekker, dat wil zeggen in Juni, Juli en Augustus. Uit een pot of diepvries is niet aan te raden. Gebruik het liefst Groninger mosterd bij dit Groninger gerecht.