Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Mexicaanse Bonenschotel

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: 4 personen
2 kleine blikjes kidneybonen
1 groot blikje tomatenpuree
mexicaanse kruiden
5 stengels bleekselderij
250 gr gehakt of spekjes
1 blikje maïs
1 rode paprika
2 à 3 teentjes knoflook
Tacochips / tortillachips
crème fraîche, naar smaak

Bereidingswijze:
Gehakt of spekjes bakken met de knoflook. Voeg de kruiden toe. Snijd paprika en bleekselderij in stukjes. Voeg ook deze toe en tot slot de kidneybonen, de tomatenpuree en de maïs. De volgorde maakt eigenlijk niet zo veel uit en je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. Roer alles goed door elkaar en warm het geheel ongeveer 10 minuten op. Zorg dat de bleekselderij lekker knapperig blijft.

Serveer het op de borden met de crème fraîche en de tacochips

Naam inzender:
Elske

Opmerkingen:
Het is ook een makkelijk recept voor grote groepen. Officieel hoort dit gerecht met gehakt gemaakt te worden, maar op de camping kan het met spekjes praktischer zijn. Lekker met een frisse salade.