Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Tomatencurry met gamba's

BEREIDINGSTIJD: 20 tot 35 min

INGREDIËNTEN: 2 personen
12 gamba’s (of cocktail garnalen)
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels (roerbak) olie
¾ eetlepel kerry 0f currypoeder
1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gram)
200 ml kokos (klapper) melk
zout en peper
80 gram (ongekookte) rijst b.v. Basmati of risotto

BEIDINGSWIJZE:
Zet de rijst op in een pan en kook dit volgens voorschrift. Pel de gamba’s. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en bak gamba’s in 2 minuten gaar. Haal ze uit de pan (wok). Fruit in overgebleven vet de ui, knoflook en currypoeder. Voeg tomaatblokjes toe en bak ze ca. 2 minuten mee. Voeg kokosmelk toe en laat in ca. 5 minuten indikken tot een stevige saus. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de garnalen door de curry en laat nog 5 minuten meewarmen.

NAAM INZENDER:
Rommy

OPMERKINGEN:
Caloriearm gerecht uit tijdvoorvis.nl