Recepten
Kookrubriek
Kookrubriek Vakantiekriebels & Vrije Tijd
Sinds april 2007 schrijft Louise Olivier de rubriek "Koken op de camping" voor het blad Vakantiekriebels en Vrije Tijd.
Visstoofpotje van Anja
Ingrediënten: 4 personen4 stukken kabeljauwfilets
½ kopje olijfolie
1 flinke ui
2 paprika's, rood en geel
3 teentjes knoflook, uitgeperst
½ Spaans pepertje
1 blikje tomatenpuree
4 eetlepels roomkaas
1 theelepel paprikapoeder
zout en peper
koriander, vers gehakt
peterselie, vers gehakt
Turks brood of pistoletjes
Bereidingswijze:
Snijd de ui en de paprika in grove stukken.
Verwijder de zaadjes van het ½ Spaanse pepertje en snijd het in dunne ringetjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de groenten op zacht vuur aan.
Niet te hard, anders verbrandt de knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe, het paprikapoeder en wat zout en peper, naar smaak.
Nu gaat er een kopje water bij en laat je het gerecht 20 minuten zachtjes sudderen
met het deksel op de pan.
Voeg hierna de roomkaas toe, om het vocht wat binding te geven.
Roer het goed door en leg de stukken vis er bovenop.
Je mag nu niet meer roeren.
Schep wel steeds wat saus over de stukken vis, zodat deze gelijkmatig gaar wordt.
Na 10 minuten is het visgerecht gaar en strooi je er wat gehakte koriander en
peterselie over.
Schep het in diepe borden en lepel het als een vissoepje met het brood naar binnen.
Je weet niet wat je proeft!
Naam inzender:
Anja