Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Exotische kip kerrie

BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
1 hele Kipfilet in blokjes of reepjes
Een klein blikje ananas
1 of 2 bananen
Een pakje kookroom, koffieroom of ongeklopte slagroom
Kerriepoeder, peper en zout naar smaak
Rijst
extra: een klein handje rozijnen en kokos

BEREIDINGSWIJZE:
Voor het (kindvriendelijke) 2-pans recept MET rozijnen:
Doe de rozijnen in een bakje heet water.
De gesneden kipfilet in de pan met wat boter zachtjes bakken.
Rijst opzetten.
Als de kipfilet rondom mooi wit is geworden de kerrie en ananasstukjes erbij doen.
Ananassap bewaren!
De rozijnen uitknijpen en toevoegen in de pan met de kip.
Even goed bakken en dan de room en wat ananassap toevoegen tot een smeuïge gele saus ontstaat.
Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen.
Eventueel sambal of chilies erbij doen (erg lekker-pas op met kinderen).
Eventueel de saus verdunnen met ananassap of verdikken met room.
Op hoog vuur de saus goed laten indikken.
Ondertussen de gekookte rijst afgieten en even laten staan.
Dan de banaan snijden en bij de kip voegen. Wanneer de banaan gaat 'smelten' is het klaar.
Opscheppen en smullen maar.
Eventueel bestrooien met geraspte kokos als je die hebt...
Lekker snel op tafel en heerlijk voor de kinderen.

NAAM INZENDER:
Marloes Baelemans

OPMERKINGEN: