Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Pittige kip met rijst

BEREIDINGSTIJD: ca 1/2 uur

INGREDI√čNTEN: 4 personen
500 gr. kipfilet of varkensvlees
6 grote uien in grove stukken
6 eetlepels bloem
klein flesje koffiemelk
6 eetlepels bruine suiker
12 eetlepels zoete ketjap
6 theelepels sambal oelek
6 eetlepels hot ketchup
evtentueel wat water

BEREIDINGSWIJZE:
Bak het vlees bruin in wat boter of olie. Voeg de uien toe en laat deze glazig worden. voeg dan de bloem toe, goed doorroeren. Dan de koffiemelk (zorg dat er geen klontjes ontstaan) voeg daarna alle verdere ingredienten toe en laat dit goed door verwarmen. Als de saus te dik is, deze verdunnen met water. Intussen rijst koken volgens bereidingswijze.
Eet smakelijk

NAAM INZENDER:
Sietske Bouman

OPMERKINGEN:
Erg lekker en erg pittig.
Eventueel minder sambal gebruiken.