Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Spaghetti met knoflook en olijfolie

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
300 gr volkoren spaghetti
1 dl olijfolie
zout
versgemalen peper
2 rode spaanse pepertjes
100 gr vers geraspte parmezaanse kaas
4 grote tenen knoflook
30 gr krulpeterselie

BEREIDINGSWIJZE:
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout, volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, beetgaar. Snijd de pepertjes overlangs open, verwijder de zaadjes en hak ze heel fijn. Hak ook de teentjes knoflook en de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook, de rode pepertjes en de peterselie heel zachtjes ongeveer 3 minuten. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en schep ze daarna door het knoflookolijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi er royaal parmezaanse kaas over.

Heerlijk met salade van rucola-sla, gegrilde courgette en zongedroogde tomaten op olie.

NAAM INZENDER:
Carola

OPMERKINGEN:
Als vlees kun je hierbij karbonades serveren. Wrijf ze in met knoflook, zeezout en versgemalen peper. Deze kunnen dan op de barbecue in ongeveer 10 minuten gegrild worden. Er kan ook nog wat verse basilicum over de spaghetti gestrooid worden.