Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Verse tagliatelle met gerookte zalm

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 2 personen
Verse tagliatelle of andere verse pastasoort
1 pakje gerookte zalm, in snippers of plakjes gesneden
1 potje of blikje gesneden champignons
1 pakje koksroom
1 klein bosje peterselie
1 kleine limoen

BEREIDINGSWIJZE:
Zet eerst een pan water op om de tagliatelle in te koken. Was de peterselie, snijd deze fijn en zet ze even apart.

Snijd vervolgens de limoen in twee delen, waarvan het ene deel in plakjes gesneden wordt voor garnering en het andere deel bewaard wordt om het gerecht mee te besprenkelen.

Zet daarna een tweede pan op een laag vuurtje, giet het pakje koksroom hierin en laat het langzaam warm worden. Niet laten koken!!

Giet het vocht van de champignons af en laat deze langzaam in de room opwarmen.

Als het water kookt doe je de tagliatelle erin en houdt twee minuten kooktijd aan. De tagliatelle moet nog beetgaar zijn, “al dente” zoals ze in Italië zeggen. Na twee minuten afgieten en zonder af te spoelen aan het koksroommengsel toevoegen. De koksroom wordt heel snel door de tagliatelle opgenomen. Voorzichtig doorroeren, serveren op het bord.

Leg de zalm er overheen. Als garnering hierover de fijngehakte peterselie met enkele schijfjes limoen aan de kant van het bord. Voeg het uitgeperste sap van de overgebleven limoen naar smaak toe.

NAAM INZENDER:
Rob Maspaitella

OPMERKINGEN:
Houd de zalm zo lang mogelijk koel en voeg deze pas op het allerlaatst toe aan het gerecht. Als je gedroogde pasta gebruikt moet je de kooktijd natuurlijk wel aanpassen.