Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Pasta de Gorgonzola

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
2 dl. witte wijn
1 pakje gorgonzola
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
35 g. boter
1 potje creme freche
1 bouillonblokje
(100 g. gesneden ham)
350 g. macaroni of spaghetti

BEREIDINGSWIJZE:
1. Snij de ui en de knoflook fijn.
2. Bak deze vervolgens in de boter lichtbruin
3. Blus deze vervolgens af met de witte wijn.
4. Los het bouillonblokje op in de wijn.
5. Voeg de gorgonzola en de creme freche toe.
6. Breng het geheel roerend aan de kook (spatel)
7. Snij de gesneden ham in reepjes.
8. Voeg deze toe aan de nu verkregen sauce.
9. Gebruik eventueel iets peper voor de smaak toe.
10. Kook de macaroni of spaghetti gaar.
11. Giet de macaroni af en voeg hier iets gesmolten
boter aan toe, met iets zout en peper.
12. Serveer de macaroni en de sauce apart.

Voor de liefhebber een bakje met olijven op tafel zetten.

NAAM INZENDER:
Jan en Rinske

OPMERKINGEN:
Gebruik de overige wijn gekoeld om deze bij dit te drinken. Het recept is ook geschikt voor kinderen, omdat de alcohol uit de wijn verdampt tijdens het koken. Eet smakelijk.