Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Snelle Minestronesoep

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN: 4 personen
2 eetl. olijfolie
3 teentjes knoflook
3 takjes peterselie
1 grote ui
1 groot blik tomatensoep, 2 liter
75 gr. geraspte Parmezaanse kaas
75 gr. magere spekreepjes
100 gr. tortelini (kaasvulling), koelvers of uit een pakje
100 gr. salami, dikke plakjes
200 gr. tuinbonen, diepvries of uit blik/glas
400 gr. roerbakgroenten
1 à 2 ciabattabroden of bruin stokbrood

BEREIDINGSWIJZE:
Snipper de ui. Bak de spekreepjes in de soeppan in de olie knapperig. Voeg de ui toe en de uitgeperste knoflook en bak het 2 à 3 minuten. Roer de tomatensoep erbij, breng de soep aan de kook en voeg de tortelini, de groenten en de tuinbonen erbij. Breng de soep weer aan de kook en laat onder af en toe roeren 8.min. zachtjes koken. Voor tortelini uit een pakje moet de kooktijd iets langer zijn (zie verpakking).Snijd de salami in reepjes, knip de peterselie fijn en roer dit bij de soep. Serveer de soep met de kaas en het in stukjes gesneden brood.

NAAM INZENDER:
Wilma www.libelle.nl/culinair/

OPMERKINGEN:

Toevoeging van Mireille.

Op heel erg veel blikken kant en klare soep staat dat je deze absoluut niet mag laten doorkoken.

een alternatief is dan misschien om kant en klare macaronisaus te nemen, of op smaak gebrachte tomatenpuree. Je kan natuurlijk ook 2 pakjes tomatensoep nemen. Lekker met Boursin of kruidenboter.