Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Soepen (algemeen)

BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
50 g. boter
60 g. bloem
1 liter water + 1 bouillonblokje

Diverse andere ingredienten, zie bereidingswijze.

BEREIDINGSWIJZE:
1 Smelt de boter rustig in een pannetje
2 Voeg de bloem toe en roer de bloem door de boter.
3 Laat het 2 minuten op een laag vuur staan, wel roeren.
4 Haal de pan van het vuur.
5 Voeg het water met het bouillonblokje toe.
6 Met een garde goed roeren.
7 Breng het geheel aan de kook (blijf goed roeren)
8 Als de massa kookt is de basissoep klaar.

Voeg nu eventueel ingredienten toe, welke je lekker vindt in de soep

Champignonsoep > + 200 g. gesneden champignos
Tomatensoep > + een blikje tomatenpuree
Aspergesoep > + een blikje gesneden asperges + vocht
Kerriesoep > 1 theelepel kerrie, direct na het
verwarmen van de bloem toevoegen

In reepjes gesneden ham geeft de soep een betere smaak.
In de tomatensoep kan je ook gekookte macaroni doen en eventueel wat gekookte groenten (minestronesoep).

Het zou ook echter zo kunnen zijn dat je de dag van te voren groente hebt overgehouden, welke je koel hebt bewaard. Ook deze kun je dan aan jou soep toevoegen.
Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan fijngeprakte bloemkool voor bloemkoolsoep Of sperzieboontjes (sperziebonensoep)

NAAM INZENDER:
Rinske

OPMERKINGEN:
Mocht de soep niet voldoende smaak hebben, dan voeg je nog iets bouillonpoeder of een bouillonblokje toe. Veel succes en maak er wat van.