Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Gerookte en gegrilde beenham

Gebruikte accessoires:  Grillplaat (standaard), RoosterBeenham_Korvergrootfoto

Welke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)

Aantal briketten: 8

Kerntemperatuur: 60

Bereidingstijd:  1.5 uur

Ingrediënten:
beenhammetje
kruiden naar wens
abrikozenjam
kaneel
arachide( pinda) olie

Bereidingswijze:
Een dag van te voren eerst je beenham insmeren met wat olie en dan kruiden naar wens.
Daarna terug in koelkast, zelf heb ik een mengsel gemaakt van zout, peper, knoflook, bruine suiker, paprika poeden en uienpoeder.
De COBB opstoken, wat geweekte rookhoutjes toevoegen en het hammetje op het rooster leggen.
Ongeveer een half uur voor einde bereidingstijd het hammetje kwasten met een glazuur gemaakt van abrikozenjam + wat vers gemalen kaneel, en dit na een kwartier herhalen.
Aan het einde het hammetje nog even onder de alu-folie laten rusten.

Naam inzender:
kor smid