Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Lamsschouder

Gebruikte Cobb accessoires:  Cobb Grillplaat (standaard), Cobb Rooster, Cobb Deksel LamsboutWelke manier: Indirekt (op het rooster met deksel)

Aantal briketten: 10vergrootfoto

Kerntemperatuur: 60 graden

Bereidingstijd:  Afhankelijk van hoe dik / groot de lamschouder is

Ingrediënten:
Lamschouder ingekerft en ingesmeerd met olijfolie in de kerven stukjes knoflook en muntblaadjes gestopt.
Wat peper en zout eroverheen en de COBB in ..

Bereidingswijze:
Reken op ongeveer 2 uur. Tijdens het grillen èènmaal draaien als de hele lamsschouder niet goed in de cobb past, het laatste stuk van de poot eraf laten halen. De kerntemperatuur heb ik op 60 graden gehouden met nagaren ( inrollen in alu-folie en een poosje laten rusten) komt er nog makkelijk 5 graden bij en dan is het vlees mooi rosè. Vervolgens een goed scherp uitbeenmesje gebruiken en het vlees rondom het bot wegsnijden. Erg lekker met een frisse salade, stukken turks brood en een glas goede witte wijn.

Naam inzender:
kor smid