Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Salade de tomates

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDI√čNTEN: 4 personen
6 tomaten
1 kleine ui
peper en zout
3 eetlepels azijn
6 eetlepels olijf- olie
iets vers gehakte kruiden (peterselie,bieslook)
iets gedroogde basilicum
1 teentje knoflook

BEREIDINGSWIJZE:
Maak een dressing.
Werkwijze;
Doe de azijn in een kommetje en voeg de kruiden en het zout hieraan toe.
Kruiden en zout lossen beter op in azijn dan in de olie.
Snijd de ui in kleine blokjes.
Hak het knoflookteentje zeer fijn.
Voeg de olie toe aan de gekruide azijn.
Voeg de fijngehakte knoflook en de uien toe aan het olie-azijnmengsel.

De tomaten
breng een pannetje met water aan de kook.
Zet in de bovenkant van de tomaten een klein kruisje en verwijder het onderste groene stukje.
Doe de tomaat gedurende 10 tot 15 seconden in het kokende water, daarna direct in het koude water.
Het velletje om de tamaat kan nu gemakkelijk worden verwijderd.
Doe steeds 1 tomaat in het kokende water anders duurt het te lang voor het velletje loslaat.
Snijd de tomaten in kleine plakjes en doe deze in een schaaltje.
Overgiet de tomaten met de dressing en laat deze enige tijd in de koeling staan.
Een goed gekoelde tomatensalade geeft een betere smaak.

NAAM INZENDER:
Rinske

OPMERKINGEN:
Serveer de tomatensalade bijvoorbeeld bij Spaghetti au beurre.
Gebruik eens frambozenazijn in plaats van normale azijn, het zal de smaak van de tomaten zeker ten goede komen.
Spaanse, Franse en Italiaanse tomaten hebben tegenwoordig meer smaak.