Darwinplantsoen 31
2163 JL Lisse
Nederland
Tel: +31(0)657932098
 

Salade à l'improvise van Karja

BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

INGREDIËNTEN:
IJsbergsla
Paksoi
Komkommer
Uitje
Bieslook
Pijnboompitten
Cashewnoten
Kipfilet
Gambastaarten
Baconreepjes
Alfalfa
Sesamolie
Wijnazijn
Suiker
Sesamzaadjes
Knoklook
Zout
Peper

BEREIDINGSWIJZE:
IJsbergsla en paksoi snijden, wassen en uit laten lekken. Komkommer in blokjes snijden. Ui en bieslook klein snijden. Hussel alles door elkaar. Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze in de olie krokant. Bak de baconreepjes uit. Bak de geperste knoflook in de niet helemaal schoongemaakte koekenpen met de gambastaartjes bruin (iedere kant 1 minuut). Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Voeg aan het slamengsel de baconreepjes, de pijnboompitten en cashew noten toe. Hussel door elkaar en bedek het geheel met reepjes kipfilet en gebakken gambastaarten. Strooi er wat alfalfa overheen.

Dressing:
Hussel naar eigen goeddunken de sesamolie, wijnazijn, snufje suiker, zout, peper en sesamzaadjes door elkaar (eventueel met een beetje knoflook)

NAAM INZENDER:
Karel & Arja. Grande Bouffe de Cherubijn.

OPMERKINGEN:
Serveer dit gerecht met warme broodjes en gezouten roomboter.